Info Miniatuur - Ezels | Will Power - mini ezel, mini-ezels, Mini-Paarden, Mini paard, miniatuur-ezel, ezelfokkerij

Info

 Miniatuur Ezels kunnen goed overleven in elk klimaat, ze moeten echter wel over een schuilstal beschikken om te kunnen schuilen tegen regen, kou, sneeuw en hitte. 

Omdat ezels kuddedieren zijn, hebben ze gezelschap nodig. Onze voorkeur gaat uit naar een EZELmaatje

Om een ezel vriendelijk, aardig en mentaal in goede gezondheid te houden heeft hij dit vriendje echt nodig om mee te spelen. 

Miniatuur Ezels zijn een heel oud, rasecht soort. Van origine komen ze uit het Mediterraan gebied. Ze zijn erg klein (76 cm tot 91 cm op de schouder), rustig, aanhankelijk, intelligent en ontzettend vermakelijk. Vanaf het moment dat het kleine, wollige, aantrekkelijke, langorig veulen is geboren, is het zijn missie liefde te geven en te groeien op genegenheid. Ze zijn de meest beminnelijke, aantrekkelijkste wezens in het dierenrijk. 

Miniatuur Ezels zijn makkelijker te trainen dan paarden en kunnen eventueel bereden worden door een niet te groot kind. Het is ook vrij eenvoudig ze te leren een karretje te trekken of ze een bepakking te laten dragen voor bijvoorbeeld een trektocht. Miniatuur Ezels zijn geweldige dieren voor ouderen, gehandicapte mensen en kleine kinderen. 

Miniatuur Ezels vragen minimale verzorging. Net als paarden moeten ze eens per jaar geent worden. Verder moeten ze eens per 8 weken ontwormd worden met een goed middel dat ivermectine bevat (vooral als ze samen met paarden gehouden worden is deze ontworming extra  belangrijk omdat ezels longwormen kunnen hebben). Natuurlijk moet ook de hoefsmid tenminste 4 keer per jaar de hoeven van uw ezel bekappen. 

Voer je Miniatuur Ezel nooit te rijk. Van origine zijn het graseters (maar het zijn zeker GEEN grasmaaiers!), in de zomer is gras meer dan genoeg om ze in goede conditie te houden (pas op dat er niet te veel gras in de wei staat). In de winter hebben ezels een goede kwaliteit hooi nodig en daarnaast wat hardvoer, bijvoorbeeld een niet te rijke paardenbrok. Let goed op dat de ezel niet te dik wordt!  Ezels stellen een liksteen zeer op prijs en natuurlijk hebben ze ook dagelijks voldoende vers en schoon water nodig. 

VEULENS 2020

VANAF JANUARI/FEBRUARI 2023 VERWACHTEN WIJ WEER EEN AANTAL VEULENS UIT DE MEEST MOOIE COMBINATIES......

BELANGSTELLING ????

BEL OF MAIL ONS VOOR VRIJBLIJVENDE INFORMATIE......

 

 

© Willpower Holland, Website & Design Api Design